Avbytare: Sebastian Kristensson, Fredrik Mårtensson, Fredrik Rosberg och Mathias Jönsson.

Sebastian Lindahl ut - Fredrik Mårtensson in 53 min
Fredrik Mårtensson ut - Fredrik Rosberg in 77 min
Andreas Månsson ut - Mathias Jönsson in 78 min

MATCHKOMMENTARER
Så var vi äntligen framme vid årets första träningsmatch där division 5 laget Gylle skulle stå för motståndet. I ÖT Smygehuk debuterade Carl Mattsson, Vasko Mitrovic, Oliver Wilson, Rickard Andersson och Andreas Månsson. ÖT Smygehuk kom till spel med en mycket sargad trupp där 6 spelare var och åkte skidor, 1 var sjuk och 1 skadad vilket gjorde att bänken såg tämligen tunn ut. Där satt en comebackande Sebastian Kristensson som inte tränat sedan oktober, snart 45-årige Fredrik Mårtensson som alltid ställer upp för föreningen, snart 37-årige lagledaren Mathias Jönsson samt B-lagsledaren Fredrik Rosberg som återhämtar sig från en tidigare knäskada. ÖT Smygehuk inledde i motvinden och under inledningskvarten känner lagen på varandra. I den 16:e minuten bryter Oliver Wilson genom Gylles försvar men kommer för nära målvakten som kan rädda. I den 20:e minuten spelar Vasko Mitrovic bollen snett bak till Johan Hellström som skjuter ett skott som touchar Rickard Andersson på vägen och målvakten kan med nöd och näppe rädda med en fotparad. I den 23:e minuten slår Sebastian Lindahl en krossboll från vänsterkanten till Vasko Mitrovic till höger som är fri med Vasko får inte på någon träff och chansen rinner ut i sanden. I den 30:e minuten slår Sebastian Lindahl en hörna där Christian Ahlström avslutar och Gylle kan rädda på mållinjen. I den 31:a minuten slår Oliver Wilson en frispark som via Gyllespelare når Rickard Andersson som är helt ren framför mål och kan placera in 1-0. Detta var Rickards 1:a mål någonsin för ÖT Smygehuk FF. Slutkvarten av första halvlek böljar spelet fram och tillbaka dock utan några klara chanser. I paus går Carl Mattsson ut med känning i höftböjaren och in kommer Sebastian Kristensson. Andra halvlek hinner knappt börja innan Johan Hellström spelar på djupet till Vasko Mitrovic som kommer ner till kortlinjen och spelar snett bak till Rickard Andersson som är fri och enkelt kan placera in 2-0. Därmed är Rickard tvåmålsskytt. I den 51:a minuten ordnar Johan Hellström frispark 25 meter från mål då Gyllespelarna sparkar honom på hälarna några gånger. Oliver Wilson stegar fram och får på ett kanonskott över muren och in i det första krysset till 3-0. Ett underbart snyggt mål á la Beckham. Detta var Olivers första mål någonsin för ÖT Smygehuk FF. I den 53:e minuten går Sebastian Lindahl ut och in kommer åldermannen Fredrik Mårtensson. I den 54:e minuten spelar Oliver Wilson snyggt fram Vasko Mitrovic som är i ett bra läge men Vaskos skott går utanför. I den 57:e minuten slår Christian Ahlström en fantastisk crosspassning på 50 meter till Johan Hellström på vänsterkanten. Johan vänder bort försvararen och slår ett inlägg mot bortre där Vasko Mitrovic dyker upp och skjuter på volley men målvakten får upp en hand och räddar till hörna. Oliver Wilson slår en hörna mot första stolpen som Christian Ahlström skarvar vidare fram till en fri Rickard Andersson nära mål som dundrar in 4-0 via ribban och därmed hattrick för Rickard i sin första match i den grön-vita tröjan. I den 66:e minuten spelar Oliver Wilson bollen snett bakåt till Rickard Andersson som får på en kanon som tar i stolpen. I den 70:e minuten släpper Rickard Andersson bollen på djupet till Johan Hellström som spelar snett bakåt till Vasko Mitrovic som skjuter men målvakten räddar. I den 72:a minuten spelar Rickard Andersson in bollen i straffområdet där Vasko Mitrovic kommer för nära målvakten och målvakten lyckas rädda Vaskos avslut till hörna. I den 77:e minuten byts en skadad Fredrik Mårtensson ut och in kommer Fredrik Rosberg. I den 78:e minuten byts Andreas Månsson ut med känning i låret och in kommer Mathias Jönsson. ÖT Smygehuk har några chanser till under sista 10 minuterna men segern slutar vid 4-0. Positivt med seger, en hållen nolla samt mål av nyförvärven direkt. Det negativa är manfallet och skadorna vi fick under matchen. I nästa match väntar NK Croatia på lördagen den 22:a februari klockan 11:00 på Köpingeskolans konstgräs.